Mungesa informacionesh dhe shqetësimet e Evropës për fatin e 2500 pjesëtarëve të ISIS

Një zyrtar i Bashkimit Evropian shprehu shqetësimin se zyrtarët e sigurisë nuk e dinin vendndodhjen e pranisë së 2500 anëtarëve të ISIS në BE.

Sipas një raporti nga Rusia Today, në një seancë dëgjimore në Parlamentin Evropian, sipas një raporti të  Komisionarit Evropian për Demokraci, 5500 terroristë ISIS nga vendet evropiane kanë shkuar për luftë në Irak dhe Siri. Zyrtari evropian tha se tre të katërtat e personave në fjalë ishin meshkuj dhe një e katërta ishin gra, nga të cilat rreth 1,400 u vranë në përplasjet dhe luftimet në Irak dhe Siri. Njoftimi i 5,500 pjesëtarëve evropianë të ISIS është shpallur edhe më herët, por me statistika të ndryshme rreth numrit të terroristëve që nga vendet evropiane i janë bashkuar ISIS./pt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne