Bota

Myftiu i Sirisë: Do të mbërrijmë në Jeruzalem

Shejh Ahmed Bedredin Hasun, myfti në Siri, të martën në konferencën e 31 ndërkombëtare të unitetit islamik në Teheran, ka thënë: Sot do t’ju njoftoj se pas Mosulit në Iran, Deir Al Zurit dhe Alepos në Siri, rruga nga Teheranit në Mosul, Bagdad, Deri Al Zur, Alepo, Hama, Homs, Damask, Bejrut dhe Xhebel Amel është hapur dhe me vullnetin e Zotit kjo rrugë të coj në Kuds.

Shejh Hasun tha se Irani ka qenë fitimtar, politika e të cilit është ende mbështetja e njerëzve të shtypur të botës, duke deklaruar se rruga që është hapur është një vijë e drejtë në të cilën Siria dhe Republika Islamike e Iranit kanë triumfuar. Ai ka shtuar: Duke identifikuar mendimet e armiqve dinak të Islamit, ideja e përafrimit të sekteve Islame është mendimi i kërkuar nga xhamitë dhe husieniet e vendeve islamike./ PT