Opinion

NACIONALIZMI – VRASËSI I SIGURT I KOMBITË!

Savash VELİU

Kjo e keqe monstruoze e parë dhe epërjetuar fatkeqësisht në praktikën e diktaturës Bolshevike të PKSH-së gjatëLNÇ-së në Shqipëri dhe jashtë saj e instaluar si kreatur antishqiptare nën motonInter-Nacionaliste që demonstroj luftën e egërt kundër lëvizjes popullore siç ishte Balli KOMBËTAR, si para ashtu edhe pas luftës. Komunizmi shënjestroj të gjunjëzojtërë popullin shqiptar nga idet e saja të larta kombëtare me detyrë të caktuarqë të ruaj interesatë e Fuqive të mëdha Perëndimore dhe Rusisë të cilët mizorishtcoptuan shqiptarët në disa shtete politike. Komunistët shqiptar ishin Dinamitate brendshme që rrënuan Kauzën Kombëtare rrënjësisht. Ata ishin vazhdimsia edorës së fshehtë të instaluar për ruajtjen e shteteve dhe kombeve të coptuara ngaFuqitë e mëdha dhe Rusisë kundër vullnetit të popullit shqiptar  që përshpejtuan krijimin e kombeveinekzistente mbi tokat shqiptare si Grekët dhe Serbët në shekullin XIX dhe XX,të ndarë mbi baza fetare. Si shembull shqiptarët ortodoks u konvertuan në serbdhe bullgar me gjuhën sllavishte kurse për grekofili u bë përzierja evllahishtes me sllavishten. Kështu shqiptarëve iu morrën politikisht territoretdhe pjesët e kombit përmes regjimeve të instaluara të viteve 1912-1913 që lojalishtdo të vazhdojn të zbatojn edhe regjimet tjerë pas tyre e në veçanti kryemonstrumiEnver që do ruante kufijtë londinez të coptuara dhunshëm nga shqiptarët epersekutuar.    

Kështu mbas Konferencës së Londrës tëvitit 1912-13, mbi 40% e territorit të Shqiperisë kishte ngelur zyrtarishtëjashtë kufive shqiptarë. Me këto trroje të grabitura nga Shqipëria, uzurpatorëtevropianë kishin kënaqur orekset e miqëve të tyre ballkanik dhe përsëri nukkishin hequr dorë nga coptimi i mëtejshëm i kombit tonë. Për coptuesitevropianë, Shqipëria ishte veçse një nocion gjeografik që ata mund ta perdornin si plaçk tregu sa herë ju interesonte. Ne vitin 1915,treshja e Antantës ku bënte pjesë Britania + Irlandën, Franca dhe Rusia umblodhën në fshehtësi në Londër dhe vendosën coptimin e mëtejshëm të Shqiperisë.A thua çfarë bëjnë sot!?

Regjimi Enverist i instaluar dhunshëm shfrytëzoiforcën ideologjike si armë të veten për të xhveshur popullin prej Lirisë së IdentitetitKombëtar duke çuar më tutje deri te vëllezëria inter-nacional-komuniste që eshkatërroj të parën! Dihet se Komunizmi socialist e shikoninë njerëzit si lëndëtë parë, të cilën duhet ta modelojnë sipas tekave politike të tyre gjatëdisiplinimitë sistematik me trend të arrihet deri te pranimi i konformizmit si njëakt i kryer.    

Përmes arrogancës së diktatorit despotu bë xhveshja e moralit fetar dhe kulturës kombëtare me kthim të kombitëkrejtësisht në pasiv sepse komunistët i frikësohen nga çdo lloj lirie ngasekështu të larguar nga feja dhe kultura kombëtare ata do ti shpienin më lehtëdrejtë ateizmit komunist. 

Por kësaj çmendurie mono-ateiste iukundërvua populli me lëvizjen Balliste i paraprirë nga bujarët dhe Ulemat fetartë cilët e përbënin kontingentin më të madh të saj për bashkimin e vılajeteveshqiptare të rrezikuara nga hegjemonia pan-ortodokse, një keqësi që qëndrontepara dyerve të përkrahur nga kolaboracionistët komunistë, keqësi që dërmoj themeletshqiptare me njëmendësin e tij totalitare të huaj.   

Diktatura vrau barbarisht. Mund të themi se terrorikomunist e ka zanafillën e tij bashkë me formimin e PKSH-së. Gjatë kohës së Luftës së Dytë Botërore ai u ushtrua nga formacione partizane dhe njësitetguerile dhe skuadrat e vdekjes. Mbas vendosjes së diktaturës komuniste, terrorie dhuna fizike në Shqipëri e gjetiu u ushtruan nga Sigurimi i Shtetit në bashkëpunim me jugosllavët dhe greko-komunistët vrastar që nuk lanë votër pakallë.

 Këtë gjendje mësë miri e ilustrojnë fjalët që u shkrepën para se ta pushkatonin komunistët Mulla Iljaz Brojën, me fjalët më rrënqethëse që janë amanet, porosi, për çdobrezni nga të cilët na nuk arritëm të nxjerrim mësimin e duhur edhe sot:

“Ne, si tëgjithë shqiptarët e tjerë, s’kemi ç’presim tjetër prej jush, pos plumbit dhethikës pas shpine. Mashtroheni se mund ta zhdukni këtë popull, se mund tashtypni shpirtin liridashës të tij. Njëlloj si të parët tanë, edhe neve ua kemilënë porosi brezave që të mos kenë besë në racën tuaj.

… Kështu flasin faktet historiketronditëse mbi brutatlitetin e ushtruar të regjimit komunist ndaj popullitshqiptar në emër të fuqive të mëdha politike që nuk nguruan të coptojnë pamëshirshëmtokatë shqiptare në mbrojtje të kufijve politik londinez..!/gazetaimpakt

OPINIONE

INTERVISTA