Bota

NATO zbulon vendet në Evropë ku ruhen armë raketat bërthamore amerikane

Një raport i Asamblesë Parlamentare të NATO-s ka dhënë rastësisht informacion rreth vendeve në Europë ku ruhen armët bërthamore amerikane, sipas Washington Post.

Raporti u botua në prill, i quajtur “Epoka e re e presionit bërthamor”, por shpejt pasi u publikua, ajo u fshi, pasi flet për saktësisht 150 kapsula bërthamore të instaluara në Evropë.

Dhe janë gjashtë vende ku ndodhen ato:

1 – Crane Brogel në Belgjikë,

2 – Buhl në Gjermani,

3 – Aviano në Itali,

4 – Gedi-Tor në Itali,

5 – Volkel në Holandë

6 – Indžirlik në Turqi.

Gazeta amerikane gjithashtu deklaron se javën e kaluar u publikua versioni përfundimtar i raportit, edhe pse këtë herë pa vendndodhjen europiane të raketave bërthamore të SHBA.

Autori i këtij raporti, përkundër akuzave për botimin e informatave konfidenciale, tha se të gjitha informatat që përmban ky dokument janë mbledhur nga burime publike.

Megjithatë, një burim i paidentifikuar i NATO-s, tha se ky nuk ishte një dokument kofidencial nga Aleanca. /tesheshi