Bota Islamofobi

Ndalohet mbajtja e burkës për nëpunëset civile në Gjermani

Deputetët gjermanë përmes miratimit të një ligji, kanë ndalura mbajtjen e burkës për nëpunëset e shërbimit civil.

Sipas agjencisë së lajmeve IRNA, ky ligj u miratua pasi kaneclarja gjermane Anglea Merkel në dhjetorin e vitit të kaluar kishte kërkuar një gjë të tillë. Ndalimi mbajtjes së burkës në vendet e punës më parë ishte ndaluar në Belgjikë, Bullgari, Francë, Itali, Zvicër dhe Holandë. Gjermania ka pritur më shumë se një milion emigrantë myslimanë./ PT