Bota Shqiperia

Ndryshon vendimi, çfarë duhet të bëjmë për udhëtime në “Schengen” nga viti 2020

Presidenca e Këshillit dhe përfaqësuesit e Parlamentit Europian arritën një marrëveshje mbi propozimin për Sistemin Evropian të Informimit dhe Autorizimit e Udhëtimit (ETIAS).

“Marrëveshja e sotme është një tjetër hap i rëndësishëm në mbrojtjen e kufijve të jashtëm të BE-së. Duke ditur se kush vjen në BE para se të vijë në kufi, do të jemi më të aftë ti ndalojmë ata që përbëjnë rrezik për qytetarët tanë”, u shpreh ministri i Brendshëm bullgar, Valentin Radev.ETIAS do të lejojë kontrolle paraprake dhe nëse është e nevojshme të ndalojë autorizimin e udhëtimit për njerëzit e vendeve të treta të udhëtojnë në zonën Shengen. Sistemi do të zbatohet për shtetasit e vendeve të treta që përjashtohen nga vizat.Klikoni ketu per shtetet qe hyjne ne liste.