Ngjashmëritë që kanë qyteti Amasya në Turqi me qytetet osmane Berat dhe Prizren (Foto)

Qyteti Amasya i Turqisë, ngjan shumë me qytetet osmane të Beratit dhe të Prizrenit. Këto 3 qytete kanë ngjashmëri të mëdha nga pikëpamja arkitektonike dhe historike.

Vlen të ceket se këto qytete po ashtu janë binjakëzuar mes vete që nga viti 2016. Binjakëzimi i këtyre qyteteve ka lidh trekëndëshin e bashkëpunimit Amasya-Berat-Prizren.

Ndryshe, qyteti historik turk Amasya, ndodhet në pjesën veriore të Turqisë, ndërtuar në shpatet e maleve që ngrihen mbi detin e Zi dhe ka një histori të lashtë. Është ndërtuar me stilin Osman dhe gjendet në listën e UNESCO-s.

Më poshtë mund të gjeni disa foto nga këto 3 qytete që kanë një ngjashmëri të dukshme:

Amasya:

Berati:

Prizreni:

 

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne