Bota Sociale

NIGERIA SHPALL SI HELME FANTA-N, SPRITE-N DHE COCA COLA-N!

Gazetarët e CNN-it, Paul Adepoju dhe Kieron Monks, shkruajnë vendimin e Gjykatës Supreme të Nigerisë për “pasojat e këqija në shëndet të pijeve Fanta, Sprite dhe Coca Cola”.

“Sprite dhe Fanta janë helme me nivel të lartë të thartinës dhe aditivit Sunset Yellow që rrezikojnë shëndetin nëse përzihen me vitaminën C. Në shishe në të ardhmen duhet të jetë vërejtja për këtë, ndërsa Agjencia Nacionale e Kontrollit të Ushqimit do të donohet me dy milionë nairë (6,350 dollarë) sepse këtë nuk e kanë bërë”, thuhet në vendim, transmeton Telegrafi.

Gjykatësi në vendim thotë se pijet duhet të jenë të shëndetshme pa marrë parasysh racën dhe fenë. Por, menjëherë kanë ardhur reagimet e kompanive që thonë se shteti nuk është se kujdeset shumë për shëndetin e njerëzve. /Telegrafi/