Shqiperia

Nikolla mbron LGBT në shkolla: Jam sulmuar negativisht për faktin që jam katolike

Në një konferencë ministrja Nikolla ka folur për çështjen e LGBT, duke theksuar se ka nisur puna me mësuesit, dhe duke u kujdesur që anëtarët e LGBT të jenë të barabartë dhe jo objekt bullizmi.

Si rasti i Xheni Karaj u bë pjesë e dhunës dhe gjuhës së urrejtjes në rrjetet sociale, janë arsye për të qënë më të qartë për veprimet tona në të ardhmen.
Aktivitetet tona të kenë pjesëmarrës jo vetëm pjestarë të LGBT por edhe mësues dehe profesorë, të mos jemi të sforcuar por me dashuri.
Ministrja Nikolla tha gjithashtu edhe për komentet negative dhe sulmet ndaj saj duke u nisur nga fakti që është katolike apo që përfaqëson Lezhën apo Mirditën.
Duhet të mesojmë të respektojmë dhe të mos diskriminojmë u shpreh në fund të fjalës së saj Nikolla.