Shqiperia

Nuk bëhet shtëpi me dy mln lekë/ Banorët ankohen për dëmshpërblimin

Banorët e dy zonave më të prekura nga termeti, në ish-Kënete dhe Shkozet të Durrësit shprehen kundër fondit prej dy milionë lekësh të premtuara nga Kryeministri për rindërtimin e shtëpive.

Ndue Filej është rikthyer edhe një herë në gërmadhat e ndertesës së tij. Në një prononcim për Abc News, ai shprehet se dëmshpërblimi prej 2 milionë lekësh nga qeveria nuk mjafton as për të blerë hekurin për shtëpinë.

“Kjo shihet vetë, materialet brenda janë me vlerë 10 milionë lekë (të vjetra). Vetëm hekur i ka pasur brenda 20 milionë lekë kjo shtëpi”, shprehet ai.

Më tej, Filej shprehet se ka punuar 20 vite në Greqi për të ndërtuar shtëpinë, por termeti ia shembi për 20 sekonda.

Në të njëjtën gjendje janë edhe disa shtëpi në lagjen 13 në Shkozet.

Agim Marku me profesion mësues tani më është kthyer edhe në rojtar të banesës, pasi në zonë janë shtuar vjedhjet.

“Këtu kam qendruar, por s’më është ofruar asnjeri për ndihmë. Kemi edhe frikë nga vjedhjet”, shprehet ai.

/abcnews

OPINIONE

INTERVISTA