Numri i turistëve arabë që vizituan Turqinë arriti në 3 milionë

Bashkëpunimi në rritje vitet e fundit ndërmjet Turqisë dhe vendeve arabe në drejtim të turizmit ka filluar të japë frytet e tij.

Kryetari i Organizatës Arabe të Turizmit, Dr. Bandar Bin Fahd Al Fuhaid i cili ka ardhur për takime të ndryshme në Edirne, tha: “Numri i Turistëve të ardhur nga vendet arabe në Turqi, që nga viti 2016, arriti në 3 milionë”.

Ai nënvizoi se krahas turizmit detar, turistët arabë preferojnë edhe qytetet historike dhe u shpreh se në sezonin e verës mund të përjetohet rritje e numrit të turistëve arabë që përzgjedhin Turqinë.

Në krye të qyteteve të preferuara nga këta turistë, vjen Stambolli me pasuritë e tij natyrore, historike dhe kulturore. Ndërsa rajoni i Detit të Zi i tërheq me gjelbërimin, pllajat, lumenjtë dhe ujëvarat e shumta.

Kurse Antalya, një prej qendrave turistike të preferuara nga arabët, krahas turizmit detar, është në fokus të interesit me qendrat tregtare, veprat historike, bukuritë e pakrahasueshme natyrore, ujëvarat dhe qendrat e argëtimit.

Kohët e fundit, në këtë qytet kanë filluar të xhirohen seriale arabe.

Sidomos me transmetimin e serialeve turke në botën arabe, numri i turistëve në rajon është 6-7 fishuar.

Ngjashmëria në mënyrën e jetesës, besimi dhe kultura, janë disa faktorë të tjerë që tërheqin turistët nga Lindja e Mesme. Pasi botëkuptimi i turizmit të turistëve të Lindjes së Mesme është i bazuar tek familja.

Turistët arabë, në preferencat e tyre vejnë në plan të parë lumturinë e fëmijëve, preferojnë të blejnë, të shijojnë ushqime të ndryshme dhe kërkojnë të shikojnë bukuritë natyrore dhe në Turqi mund të gjendet të gjitha këto madje edhe më shumë.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne