Bota

OKB-ja miraton shtatë rezoluta në favor të çështjes palestineze

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në mbrëmjen e së premtes miratoi me shumicë dërmuese të shtatë rezoluta për çështjën palestineze.

Burime palestineze thanë se Asambleja e Përgjithshme ka mbështetur 161 vota dhe ka vendosur të sigurojë ndihmë ndërkombëtare ndaj palestinezëve. Një rezolutë mbi të drejtat e refugjatëve palestinezë sipas ligjit ndërkombëtar u mbështet nga 155 anëtarë.

Sa i përket rezolutës së tretë, mbi rolin e UNRWA, 158 vende votuan në favor, 5 votuan kundër, dhe 7 abstenuan.

Një rezolutë mbi pronën e popullit palestinez u mbështet nga 155 anëtarë dhe një tjetër që përcaktonte se zgjidhja e vendbanimeve izraelite në territoret palestineze ishte e paligjshme fitoi me miratimin e 153 anëtarëve.

Rezoluta e gjashtë diskuton shkeljet e Izraelit për të drejtat e njeriut dhe fitoi votat e 153 vendeve, ndërsa rezoluta e shtatë mbi të drejtën e popullit palestinez për të gëzuar mbrojtjen ndërkombëtare mori 154 vota për.

Burimi : The Palestinian Information Center/ ML