Bota

OKB: NATO vret më shumë civilë sesa talebanë

Shumica e viktimave civile u vranë gjatë sulmeve ajrore të NATO-s

dhe sulmeve të natës së ushtrisë afgane në strehimore ekstremiste, të cilat shpesh fshihen mes civilëve.

Forcat e NATO-s dhe Afganistanit kanë vrarë më shumë civilë në Afganistan sesa kryengritësit talibanë dhe ekstremistë t e tjerë, sipas një raporti të OKB=s që përfshin gjashtë muajt e parë të këtij viti.

Shumica e viktimave civile u vranë gjatë sulmeve ajrore të NATO-s dhe sulmeve të natës së ushtrisë afgane në strehimore ekstremiste, të cilat shpesh fshihen mes civilëve, raporton AP.

SHBA-ja vazhdon të ndihmojë në sulmet ajrore

Në gjashtë muajt e parë të këtij viti, 717 civilë u vranë në Afganistan, 403 u vranë nga forcat afgane dhe 314 civilë të udhëhequr nga forcat e koalicionit amerikan.

Talibanët dhe anëtarët e grupeve islamike vranë 531 civilë gjatë së njëjtës periudhë, sipas një raporti të OKB.

Sh.B.A. zyrtarisht përfundoi misionin e saj në Afganistan në vitin 2014, por vazhdon të ndihmojë në sulmet ajrore në pozicionet e Talibanëve, si dhe ndihmë të tjera për forcat lokale të kryengritjes./ ML