Bota

OKB paralajmëron katastrofë bërthamore

Instituti studimor i Kombeve të Bashkuara të çarmatim ka paralajmëruar se tensionet globale mund të çojnë në një katastrofë bërthamore.

Uebsajti i gazetës angleze Daily Telegraph ka shkruar sot në një raport se Instituti studimor i OKB për çarmatim UNIDR ka shprehur shqetësim në lidhje me një katastrofë bërthamore në botë. Në këtë raport thuhet se nuk është e vërtetë se që nga sulmet bërthamore në Hiroshima dhe Nagasaki të mos jenë përdorur armë bërthamore, por edhe që nga ajo periudhë e deri më sot janë përdorur por me intensitet më të ulët. Sipas këtij raporti, gjatë luftës së ftohtë kanë ndodhur disa shpërthime bërthamore./ PT

OPINIONE