Shqiperia

Olsi Jazexhi: Po të jesh imam me rëndësi në Shqipëri duhet të jesh bashkëpunëtor me SHISH

Historiani Olsi Jazexhi i ftuar në “Arena” nga Dritan Hila në Ora News, thotë se Islami në Shqipëri nuk është i lirë dhe se imamët janë nën kontrollin e SHISH.

Jazexhi: Po të jesh myfti me rëndësi në Shqipëri ose hoxhë në një xhami të madhe ose bashkëpunon me SHISH-in me hir ose me pahir. Ndërhyhen dhe kontrollohen. Në Shqipëri, Islami nuk është fe e lirë, sikur është kisha katolike që e kontroll Vatikani. Erdogan po mundohet të luaj Vatikanin edhe Greqinë. Erdogan si pasojë e konfliktit personal që ka pasur me aleatët e tij, ai i shikon si armiq potencial.