Bota

Palestinezët shkojnë në grevë të përgjithshme në solidaritet me të burgosurit në Izrael

Shkollat, bankat dhe bizneset në të gjithë Bregun Perëndimor u mbyllën të enjten pasi palestinezët morën pjesë në një grevë të përgjithshme në solidaritet me më shumë se 1,000 të burgosur të mbajtur në burgjet izraelite.

Transporti publik u ndal dhe institucionet publike dhe private, përfshirë universitetet, u mbyllën për këtë ditë.

Qindra të burgosur të sigurisë palestineze deklaruan një grevë urie të pacaktuar javën e kaluar për të protestuar ndaj padrejtësive, duke përfshirë neglizhencën mjekësore, paraburgimin administrativ dhe vizitat e kufizuara familjare.

Grupet që punojnë për të mbështetur të burgosurit në grevën e tyre të urisë gjithashtu deklaruan se e premtja do të jetë një “ditë zemërimi”, në të cilën palestinezët janë thirrur të përballen me ushtarët izraelitë në pika të ndryshme të kontaktit.

Greva u thirr nga kreu i burgosur i partisë Fatah, Marwan Barghouti, i cili po shërben pesë dënime të përjetshme për përfshirjen e tij në vrasjen e izraelitëve në fillim të këtij shekulli. / © Gazeta Impakt

OPINIONE