Bota

Palestinezo-amerikani i burgosur përjetë se shiti tokën në Jeruzalem për izraelitët

Një gjykatë palestineze ka burgosur një burrë përjetë për shkak se lehtësoje shitjen e tokës për kolonët hebrenj në qytetin e okupuar të Jeruzalemit Lindor, sipas Këshillit të Lartë Gjyqësor.

Këshilli nuk e identifikoi njeriun, duke dhënë vetëm inicialet e tij IA

Burimet, megjithatë, e identifikuan të dënuarën si Issam Aqel , një banor i Jerusalemit, i cili mban nënshtetësinë amerikane.

Muajin e kaluar, agjensia zyrtare e lajmeve Wafa tha se Autoriteti palestinez dhe shërbimi i inteligjencës po përballeshin me presion për të liruar një person të akuzuar për “rrjedhjen e pasurive të paluajtshme për banorët në Jerusalem”.

Më 28 nëntor, ambasadori i SHBA në Izrael, David Friedman, bëri thirrje për lirimin e Aqel , duke thënë se ai ishte një qytetar amerikan.

Udhëheqja palestineze pezulloi kontaktin me administratën amerikane në fund të vitit të kaluar pasi presidenti amerikan Donald Trump njoftoi një vendim të diskutueshëm për të njohur Jerusalemin si kryeqytetin e Izraelit./ AA / Gazeta Impakt