Shqiperia

Pallati që rrezikon shembjen në Gjirokastër, dy kate janë ndërtuar pa leje

olicia dhe Prokuroria e Gjirokastrës kanë nisur një hetim për pallatin 8 katësh që rrezikon të shembet në lagjen ‘Kodra e Shtufit’. Nga të dhënat e para rezultojnë disa të dhëna shokuese që tregojnë qartë abuzimin me detyrën dhe ligjet. Mëoshet se për objektin është dhënë leje ndërtimi për 6 kate, ndërsa dy kate janë ndërtuar pa leje. Nga ana tjetër shumë familje janë ende pa certifikatë pronësie. Pallati ku jetojnë 24 familje rrezikon të shembet nga rrëshqitja e tokës, për shkak të reshjeve të dendura ditët e fundit.