Shqiperia

Papa Françesku i çon mesazh urimi Likes

Papa Françesku ka uruar Ilir Metën më rastin e zgjedhjes së tij në postin e Presidentit të Republikës.

Në mesazhin e dërguar nga Selia e Shenjtë, Papa Françesku i përcjell përgëzimet Metës për detyrën e re dhe shpreson në angazhimin e tij për të forcuar solidaritetin dhe unitetin e qytetarëve shqiptarë.

Kur një Papë uron me nxitim, ende pa u betuar, presidentin e arshshëm, akuzuar kaq shumë për korrupsion, të jetë pagëzuar apo rrëfyer vallë Likja te Papa?!

Më poshtë teksti i plotë i letrës:

Shkëlqesisë së Tij, z. Ilir Meta

Presidenti i Republikës së Shqipërisë

Teksa ju bëheni gati të filloni bëheni mandatin tuaj si President i Republikës së Shqipërisë, dëshiroj t’ju përcjell përgëzimet më të ngrohta ju dhe qytetarëve shqiptarë. Të ndërgjegjshëm për klimën pozitive të respektit dhe besimit reciprok ekzistues në Shqipëri midis njerëzve me tradita të ndryshme fetare.

Lutem që ju të mund të forconi gjithnjë e më shumë angazhimin tuaj për avancimin e lirisë, solidaritetit dhe unitetit drejt të mirës së përbashkët. Lutem që për të gjithë shqiptarët të ketë bekime hyjnore për paqe dhe prosperitet.

Papa Francesco

OPINIONE