Bota

Papa kërkon falje për skandalet seksuale në kishën katolike

Lideri i katolikëve të botës ka kërkuar falje në lidhje me abuzimet ndaj fëmijëve dhe është lutur për viktimat.

Gazeta gjermane Bildt, të mërkurën në uebsajtin e saj ka shkruar se Papa Francesku, lideri i katolikëve të botës, në hyrjen e librit për abuzimin e viktimave seksuale, i ka dënuar fuqishëm këto veprime, duke thënë se një gjë e tillë është një krim i tmerrshëm dhe në kundërshtim me të gjitha mësimet e kishës. Papa Francesko duke folur në lidhje me vetëvrasjen e disa viktimave, ka thënë se këto vdekje do t’a rendojnë ndërgjegjen e kishës. Ai në vazhdim ka kërkuar falje nga viktimat dhe familjet e tyre./ PT

OPINIONE