Bota

Papa paralajmëron udhëheqësit e G20 në lidhje me luftën

Lideri i katolikëve të botës ka kërkuar dhënien fund të fatkeqësive dhe të garës së armatimeve në të gjithë botën.

Sipas agjencisë së lajmeve IRNA, Papa Fracensku, lideri i katolikëve të botës të premten në një mesazh drejtuar liderëve të G20 në takimin që po zhvillojnë në Hamburg të Gjermanisë, duke theksuar se lufta nuk është zgjidhje e problemeve, ka kërkuar nga të vendet e botës që të kontribuojnë seriozisht në dhënien fund të fatkeqësive dhe garës së armatimeve. Në mesazhin e Papës po ashtu kërkohet edhe ndërmarrja e masave politike, ku ka thënë se një gjë e tillë duhet të jetë prioritet i të gjithëve, pastaj zgjidhja e problemit të emigrantëve, të pastrehëve si dhe ndalimi i diskriminimit ndaj racës, feve dhe kulturës./ PT

OPINIONE