Bota

Parlamenti Evropian është kthyer në një skenë e racistëve dhe fashistëve

Zëdhënësi i Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim (AK Parti), Omer Çelik, tha se Parlamenti Evropian (PE) është kthyer në një vend shfaqesh së racistëve, fashistëve, armiqsh të islamit dhe Turqisë.

Në fjalimin e mbajtur në selinë e përgjithshme të AK Partisë, Çelik tha se kjo është shqetësuese përsa i përket Evropës.

“Rruga për të mbrojtur demokracitë e Evropës është të vendoset barrierë ndaj islamofobisë dhe armiqësisë ndaj Turqisë dhe të mbahet një qëndrim i qartë në lidhje me këtë”, tha Çelik.

Ai tha se fakti që terroristët e organizatës separatiste terroriste PKK mund të bëjnë konferencë dhe mund të marrin pjesë në një konferencë (në PE) tregon largimin e Parlamentit Evropian nga vlerat e tij dhe shpërbërjen në vetvete./trt

OPINIONE

INTERVISTA