Kultura

Partners Albania promovon fondamentalistet e krishtere me Çmimin e Filantropise 2017

Organizata amerikane Partners Albania në datën 1 dhjetor organizoi ceremoninë e shpifur te elitave servile te Tiranes ku u shpallën fituesit e konkursit “Çmimi i Filantropisë 2017”.

Në këtë ceremoni morën pjesë një numër i madh ministrash dhe zyrtaresh nga qeveria e korruptuar shqiptare, deputetë, trupi diplomatik i akredituar në Shqipëri, institucione ndërkombëtare dhe agjenci donatore, përfaqësues të sektorit të biznesit, atij jofitimprurës dhe medias.

Fituesit e Çmimeve të Filantropisë 2017 per kete vit ishin TELEKOM Albania, Kompania HAKO shpk etj. Por nga fituesit individuale binin ne sy edhe prifti baptist Gjergji Rrenja dhe Kristaq Zografi nipi i komandanteve andarte greke qe masakruan jugun e Shqiperise ne fillim te shekullit te XX. Cmimi Kristaq Zografit iu dha nga Vasilika Hysi, zarja e Edi Rames qe aktualisht eshte zevendese e te tmerrshmit Gramoz Ruci ne parlamentin shqiptar. Ndersa cmimi priftit baptist Gjergji Rrenja iu dha Marjeta Ljarja.

Ceremonia e sivjetme e organizuar nga Parters Albania eshte ceremonia me e turpshme qe kjo organizate ka bere kunder Shqiperise, historise, tolerances fetare dhe shekullarizmit ne vendin tone. Gjate marrjes se cmimit, prifti Gjergji Rrenja falenderoi Jezu Krishtin duke e kthyer kete ceremoni ne nje ceremoni fundamentaliste kristjane.