Bota Islamofobi

Pastori australian: Islami është një kancer që ne duhet ta shkatërrojmë

Një kishë australiane baptiste që siguron shkrime të shenjta për shkollat ​​qeveritare është debatuar pas një videoje të shfaqur nga  pastori i saj që e përshkruan Islamin si “një kancer që duhet të shkatërrojmë”.

Keith Piper, pastor i Kishës Baptiste Liria, me seli në periferinë e Cherrybrook të Sidnejt, ngarkoi një video të një prej predikimeve të tij në kanalin e tij në YouTube vitin e kaluar. Video kohët e fundit është rishfaqur në mediat australiane, pas thirrjeve për një hetim.

Në video, Piper e përshkroi Kuranin si “një virus që infekton trurin [e muslimanëve]” dhe ai tha se Islami është “kulturialisht i papajtueshëm me vlerat perëndimore të krishtera”.

Ai tha gjithashtu se shkollat ​​australiane po refuzonin vlerat perëndimore dhe po mësonin “sodominë”.

“Udhëheqësit perëndimorë të majtë dhe të pabesë kanë frikë të mësojnë Biblën, shpëtimin dhe vlerat e krishtera në shkollat ​​shtetërore”, tha ai. “Në vend të kësaj ata mësojnë homoseksualitetin dhe si të bëhen të çuditshëm.”

“Islami dhe Kur’ani që praktikojnë muslimanët janë kulturialisht të papërputhshëm me vlerat perëndimore dhe të krishtera … Islami është një kancer [dhe] ne duhet ta shkatërrojmë atë kancer”.

Deklaratat përçarëse së shpejti u provuan të ishin nxitëse në mediat sociale, me disa reagime që mbështesin pikëpamjen e pastorit, por me shumë të tjerë që reagojnë me zemërim dhe madje e quajnë pastorin “jo më të mirë se ISIS”.

Në Australi të gjitha shkollat ​​qeveritare duhet të ofrojnë edukim të posaçëm fetar (SRE) nëse është në dispozicion një ofrues i miratuar.

Arsimi duhet të ofrohet për të paktën 30 minuta në javë gjatë kohës së shkollës. Prindërit mund të zgjedhin ose jo që fëmijët e tyre të marrin pjesë, por fëmijët nuk lejohen të marrin ndonjë mësim formal gjatë periudhës së SRE. Në disa shkolla vullnetarët ofrojnë orë mësimore etike jo-fetare si një alternativë.

Kisha Baptiste Liria ka qenë një ofrues i miratuar nga shteti i orës SRE që nga viti 1998. Megjithatë, ajo tani është paditur në Departamentin e Ri Arsimor të Uellsit Jugor nga Drejtësia Fetare në Shkolla (FIRIS).

“Ne jemi të shqetësuar se dispozitat e tanishme për SRE-në … e rrisin në masë të madhe këtë rrezik duke u mundësuar organizatave të tilla si Kisha Baptiste e Lirisë të autorizojnë kurrikulat e tyre, mbi të cilat zyra juaj nuk ka kontroll apo autoritet”, shkruan Darrin Morgan, drejtor i FIRIS, në një letër drejtuar ministrit të arsimit Rob Stokes, raporton The Guardian.

SRE vetë-rregullohet nga shkollat ​​individualisht dhe departamenti i arsimit ka kontroll minimal mbi të. Piper tha për The Guardian se SRE përdorte vetëm materiale të aprovuara nga jashtë dhe nuk mbulonte çështjet e Islamit apo homoseksualitetit. / © Gazeta Impakt

OPINIONE