Shqiperia

PD: Pas kinezëve që blenë Hotel Plaza në Tiranë, fshihet Olsi Rama

epa04447662 (FILE) A file photo dated 24 October 2010 showing Olsi Rama (R), and his brother Albanian Prime Minister Edi Rama (L), in Tirana, Albania. Belgrade media reported 15 October 2014 that Olsi Rama, the brother of Albania's Prime Minister Edi Rama, organized and piloted the flight of a drone carrying a provocative Albanian banner during Serbia-Albania Euro 2016 qualifier in Belgrade late 14 October 2014. The match was interrupted late in the first half. First, the players from both teams scuffled about the banner, then spectators joined the melee and the match was broken off. FIFA president Joseph Blatter 15 October condemned the politically coloured violence that prematurely ended the game. EPA/ARMANDO BABANI

Departamenti i Antikorrupsionit në Partinë Demokratike thotë se pas kinezëve që blenë Hotel Plaza në Tiranë, fshihen Olsi Rama dhe Gaz Demi. Në profilin e Facebook, të këtij Departamenti janë publikuar dokumentet e Qendrës Kombëtare të Biznesit, sipas të cilave shtetasi Gaz Demi dhe shtetasi Abdulah Tajari janë ortakë në dy kompani me dy shtetas kinezë.

“Hotel “Plaza” i shitet nje kompanie kineze per 110 mln Euro! Kush qendron prapa kompanise kineze? A jemi ne rastin e pastrimit te parave te droges nga familjaret e kryeministrit? Si lidhen ndermjet tyre Olsi Rama, Gaz Demi, Abdulah Tajari (Biku) e kinezet, fytyra e bleresit te Hotel Plaza? Te gjitha te dhenat te çojne vetem ne nje drejtim: Edi Rama!” shkruhet në profilin e Departamentit të Antikorrupsionit në PD, ku janë bashkangjitur dokumentat si më poshtë: