Shqiperia

Për të njëjtat arësye që guvernatori i Chicagos u dënua me 14 vjet burg, Ilir Meta u bë President

(Skandal)Për të njëjtën natyrë ekspertize të FBI-s, si ajo e Ilir Metës për 1 milion dollarët që kërkoi bakshish, u dënua në Amerikë me 14 vjet burg guvernatori i Chicagos, Rod Blagojeviç. Asnjë dallim teknik mes dy ekspertizave. FBI konkludonte për Blagojeviçin njëlloj siç kishte konkluduar për Metën, që pergjimi ishte origjinal (jo i montuar), kaq, dhe Blagojeviçi përfundoi në birucë.

Rod Blagojeviç, si Ilir Meta, synoi të korruptohej, kërkoi bakshish, por në Amerikë e dënuan me 14 vjet burg (prokuroria kërkoi 300 vjet burg). Në kontrast me të, Ilir Meta në Shqipëri u bë President i Republikës, çmenduri ta mendosh! A ka ndonjë dallim/privilegj ligjor/hyjnor Meta në krahasim me Blagojeviçin? – shtrohet pyetja. S’ka pse të ketë, ndoshta vetëm që serbi Blagojeviç nuk mbrohet nga UDB në Amerikë, kurse Meta me ç’duket mbrohet nga sistemi që ai ka ndërtuar në Shqipëri. Ky mbase është dallimi, që Meta ka nën kontroll çdo gjë.

Me caktimin e Ilir Metës në krye si President i Republikës (emërimi më i ndyrë institucional në historinë e Europës – një kriminel që evitoi drejtësinë, duke shfrytëzuar pushtetin, tani do drejtoj pushtetin legjislativ), ai institucion kthehet përfundimisht në një lloj burgu, si ato burgjet që caktojne ndonjë bos nga burgaxhitë për të bërë zap të tjerët.

“Bishti i qenit bisht qeni mbetet, drejtoje sa të duash përsëri i shtrembër mbetet” – themi ne në zhargon. S’ke derman nga krimineli që i trembet drejtësisë. Një element i tillë e dëmton përfundimisht imazhin e Shqipërisë në botë, më tremb mua (një emigrant shqiptarë në Perëndim), jo më perëndimorët dhe investitorët e tyre. Shqipëria do vijoj të endet në mjerim e anarki të thellë thjesht e vetëm se shteti është nën darrën e mafias. Vendi yne i dashur është marrë peng nga kriminelët, gjë që mban larg botën dhe paranë e saj të shumtë, para që do benefiste Shqipërinë e shqiptarët.