Përfaqësuesi i Bolivisë në OKB i thotë Izraelit: ‘Ju vrisni gra dhe fëmijë’

Pas leximit të emrave të 61 viktimave palestinezë të vrarë nga ushtarët izraelitë në Gaza këtë javë, përfaqësuesi

bolivian në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, Sacha Llorenti, i tha Izraelit: “Ju vrisni gra dhe fëmijë”.

Gjatë një takimi urgjent, diplomati i lartë tha se Gaza është kthyer në një burg të madh dhe shtoi se transferimi i

ambasadës amerikane në Jeruzalem ka ndezur zemërimin.

“Si anëtar i Këshillit të Sigurimit dhe në prani të vëllait tim të dashur, ambasadorit të Palestinës; Do desha të

kërkoj falje nga ai dhe të them se ndihem shumë kq për 6 milionë refugjatët palestinezë që kanë humbur shtëpitë dhe sot jetojnë nëpër kampe”, shtoi ai./middleeastmonitor/Gazeta Impakt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne