Bota

Përfundojnë me sukses testimet e sistemit obus ‘Boran’

Sistemi obus “Boran”, që është i lehtë dhe mund të transportohet nga ajri, i zhvilluar për të rritur ndjeshëm logjistikën dhe aftësinë e taktikës së manovrimit të Forcave të Armatosura Turke, kaloi me sukses testin e goditjes.

Falë strukturës së lehtë ky sistem armatimi ka veçorinë e transportit me helikopter në rajonin e operacionit dhe planifikohet që deri në fund të vitit të prodhohet në seri.

Sistemi në fjalë mund të marrë në ndikim një distancë prej të paktën 17 kilometra.

Ministri i Mbrojtjes Kombëtare, Nuretin Xhanikli (Nurettin Canikli) deklaroi se po prodhohet një sistem i ri armatimi vendor dhe kombëtar për të plotësuar nevojat e ekipeve tokësore gjatë operacioneve.

“Embargot po i kapërcejmë me prodhimet tona kombëtare” tha Xhanikli nëpërmjet një mesazhi në median sociale./ trt