Bota

Përmbyset historia: John Kennedy-in e vrau një polic dhe jo Lee Harvey Oswald

Vendimi për të publikuar dosje sekrete nga vrasja e Presidentit Kennedy ka nxjerrë në pah detaje tronditëse për opinionin publik.

Sipas dosjes së publikuar sëfundmi dhe një dëshmie të dhënë në atë kohë për FBI, nuk është Lee Harvey Oswald vrasësi i presidentit, por një oficer policie i identifikuar si “Tippit” (nuk jepet emri i plotë).

Ky i fundit është qëlluar nga Osëald 45 minuta pasi kreu vrasjen thotë dëshmitari duke kthyer përmbys të gjithë versionin e ngjarjes së vitit 1963. /albeu