Emisioni IMPAKT Opinion

Përse amerikanët nuk i’u kundërpërgjigjën Iranit?

Ne videon me siper Dr. Olsi Jazexhi flet per konfliktin SHBA-Iran. Ai tregon per sulmet qe mediat e Mero Bazes dhe Anila Bashes kane bere kunder tij dhe debatin mbi Iranin qe eshte bere ne emisionin Open ne Top Channel. Tregon per kercenimet qe ka marre nga Ilir Metaj dhe nje adhurues i Xhehbet al-Nusres. Flet per arrestimin qe autoritetet ekstremiste kosovare i kane bere Ikballe Hudutit e cila ka lavderuar ne facebook gjeneral Kasem Sulejmanin dhe permend rastet e arrestimeve te Emine Allushit, Erzen Ukes, Shefqet Krasniqit, Bekim Protopapes, Artan Kristos, Verdi Moraves e Fuad Ramiqit nga autoritetet servile shqiptare ndaj Amerikes. Arrestimi dhe persekutimi i shqiptareve muslimane dhe lazdrimi i ish-terroristeve muxhahedine tregon qe autoritetet shqiptare ndersa i persekutojne qytetaret e tyre, injorojne ligjin perballe ish-terroristeve muxhahedine. Me pas ai analizon historikun e perballjes Amerike – Iran. Vihet ne pah qe thelbi i kesaj perplasje ka te bej me projektin e krijimit te Izraelit nga britaniket ne vitin 1917. Konfliktet e sotme ne Lindjen e Mesme bazen e kane ne historine e imperializmit anglo-amerikan-izraelit i cili ka krijuar vetem tragjedi per popujt muslimane. Ne video analizohet edhe deklarimi i imam Khameneit ndaj Shqiperise si nje vend djallezor dhe perpjekjet e Edi Rames dhe Ilir Metes per te tregur Shqiperine si vend demokratik.