Bota

Përvjetori i kthimit të robërve të luftës në Iran

Sot më 17 gusht të vitit 2019 është përvjetori i nisjes së procesit për kthimin e robërve të luftës në Iran.

Në gusht të vitit 1990 ka nisur procesi për kthimin e luftëtarëve iranianë që ishin kapur rob dhe që ishin mbajtur për një kohë të gjatë në burgjet e Sadam Huseinit në Irak. Kthimi i të liruarve të cilët për shumë vite kanë përballur tortura dhe keqtrajtime të shuma nga Iraku, është rezultat i rezistencës inteligjence të kombit iranian përballë armikut. Kthimi i të liruarve është rezultat i qëndresës dhe i respektimit të aspiratave dhe i qëndresës përballë komploteve dhe lakmisë së armiqve të përbetuar të Iranit në luftën 8 vjeçare të Irakut kundër Iranit. Me rastin e përvjetorit të kthimit të robërve të liruar, çdo vit në Iran organizohen ceremoni të veçanta në kujtim të luftës së mbrojtjes së lavdishme 8-vjecare./parstoday