Historia Kultura

Peshkopi grek Janullatosi, bekon Skenderbeun heroin e orthodhoksise

Me rastin e 550-vjetorit të Heroit Kombëtar te Shqiperise, Gjergj Katriotit, Skënderbeut dhe Vitit Jubilar të shpallur me këtë rast, sot, 21 janar 2018, në Katedralen “Ngjallja e Krishtit”, në Tiranë, në fund të Liturgjisë Hyjnore, u krye një Shërbesë Përshpirtjeje per heroin e madh orthodhoks.

Lutja u drejtua nga Kryepiskopi grek i Kishes Orthodhokse te Shqiperise Anastas Janullatos, i cili foli edhe për figurën dhe veprën e tij madhore dhe të paharruar, i ndihmuar nga Mitropoliti i Amantias Nathanaili dhe Episkopi i Bylisit Asti, si dhe nga klerikë të Kryepiskopatës.

Si nje orthodhoks dhe sllav i vertete, lufta heroike e Skenderbeut perkujtohet me lavdi nga orthodokset dhe kisha pravosllave qe nga Rusia, Serbia dhe deri ne Greqi. Ruset jo me kot ben filmin Skenderbeu me gjeorgjianin Akaki Harova qe te benin heroin e pravosllavizmit shqiptar te paharrueshem.