Bota

Pista e aeroportit të 3-të të Stambollit ndez dritat e para

Dritat e pistës së aeroportit të 3-të në Stamboll janë ndezur për herë të parë.

Ministria e Transportit në llogarinë zyrtare në Twitter ka postuar pamjet e aeroportit të 3-të të Stambollit, ku punimet po i afrohen fundit.

 

Punimet për ndërtimin e aeroportit të ri kanë përfunduar në masën 80% dhe është kryer për herë të parë edhe ndriçimi i pistës 3 mijë e 750 metër të gjatë dhe 60 metra të gjerë.

Deri në fund të korrikut do të ketë përfunduar montimi i të gjithë sistemit dhe aparaturave lidhur me kontrollin e fluturimeve. Planifikohet që aeroporti i 3-të i Stambollit të hapet më 29 tetor (që është festa e Republikës së Turqisë).

OPINIONE

INTERVISTA