Bota

Profesori izraelit: Izraeli vepron si nazistët ndaj palestinezëve

Prof. Dr. Ofer Cassif, krahasoi legjislacionin e fundit izraelit, të propozuar dhe të miratuar, me atë të Rajhut të Tretë në Gjermaninë Naziste, njoftoi Kanali 2 të enjten.

Deklarata ndodhi në një kurs Politikë dhe Qeverisje si pjesë e një programi përgatitor në Universitetin Hebre në Jerusalem.

Një nga studentët e Dr. Ofer Cassifit kundërshtoi krahasimin, por profesori i shkencave politike vazhdoi me analogjinë e tij duke deklaruar se është e rehatshme të mohohet gjendja në mënyrë që të mos bëhet fjalë për realitetin, por që do të ishte shumë e rrezikshme për ta bërë këtë.

Ai gjithashtu iu shpjegoi studentëve të tij se krahasimi është një çështje e vërtetë dhe jo mendim. Mendimet e tij personale për këtë çështje janë edhe më të mëdha.

Prof.Dr. Cassifi më tej kritikoi gjendjen e tanishme në Izrael duke thënë: “Ata që refuzojnë të shohin ngjashmëritë midis asaj që po ndodh në Izrael, veçanërisht në dy vitet e fundit dhe Gjermanisë në vitet 1930, këtu ka një problem dhe do të jetë përgjegjës shteti.

Prof.Dr. Ofer Cassifi gjithashtu kritikoi legjislacionin e fundit që legalizoi 4,000 shtëpi në Bregun Perëndimor, duke deklaruar se ky ligj “lejon që çifutët të marrin përsipër tokën që është në pronësi të palestinezëve, ashtu si arianët në vitin 1930 që Gjermania u lejua të hedhë çifutët nga shtëpitë e tyre”.

Burimi : ABNA/ ML

OPINIONE