Bota Shqiperia

Protestë në ambasadën shqiptare në Paris: mijëra firma për lirimin e pengjeve të MEK-ut

Pasditen e së Enjtes, 10 Shtator 2020, një delegacion i ish anëtarëve dhe zyrtarëve të Organizatës së Muxhahedinëve (sekti Raxhavi)  duke përfshirë Alireza Nasrollahi, Mohammad Razaghi, Ghorban Ali Husseinnejad dhe Ghafoor Fattahian dhe një grup ish anësëtarë të sektit Raxhavi nga Parisi dhe qytete të ndryshme të Francës ishin të pranishëm përpara ambasadës së shqipërisë në Paris.

Emrat dhe nënshkrimet e mijëra anëtarëve të familjes së të burgosurve të sektit Rajavi për t’u dorëzuar tek presidenti dhe zyrtarët e qeverisë shqiptare në formën e një libri të madh gjatë një takimi me zyrtarë të ambasadës shqiptare në Paris. Në emër të tyre, familjet i bënë thirrje presidentit shqiptar dhe zyrtarëve qeveritarë që të anulojnë ndalimin e dhënies së vizave për këto familje për të hyrë në Shqipëri dhe për t’u takuar me të dashurit e tyre me një kërkesë çnjerëzore të udhëheqësve të sektit Rajavi, një shkelje e qartë e ligjit ndërkombëtar dhe të drejtave të njeriu dhe për t’i lejuar ata të takohen me fëmijët dhe të dashurit e tyre pas vitesh qëndrimi larg njëri-tjetrit, një kërkesë thjesht e të drejtave të njeriut.

Zyrtarët e ambasadës shqiptare mirëpritën delegacionin e ish-anëtarëve të sektit Raxhavi dhe morën letrat dhe nënshkrimet nga familjet e të burgosurve të këtij sekti famëkeq dhe premtuan se do t’i dorëzoheshin presidencës dhe zyrtarëve të qeverisë shqiptare. Në ditët në vijim, përmbajtja, videot dhe intervistat e këtyre njerëzve do të publikohen në faqen tonë me nëpërmjet lajmeve të ndryshme.

Shpresojmë që një ditë familjarët të jenë në gjendje të vizitojnë fëmijët e tyre./GazetaImpakt/yaraniran/

  

OPINIONE