Islamofobi Opinion

Pse islamofobia…?!

Nga Savash VELIU

Eshtë e vërtetë se e gjithë qëllimi i sistemit laicist apo botës sekulariste është e sajuar (kurdisur) mbi tentativën e shkatërrimit të individit, të familjes dhe përmes saj edhe gjithë Shoqërisë (islame) që tani veç është shndëruar në një gërmadh varrezash luftërash si pasoj e rrënimit të besimit etik moral dhe atë fizik te ai shoqëri e cila duhej të reflektonte trendin e të jetuarit mbi drejtësi, barabarësi, solidaritet dhe mbi sigurinë e lirive individuale dhe atë kolektive, sepse prej këtyre sjelljeve përfituesitë ishinë shtresat e varfër, jetimët, gra të veja, nevojtarët… dhe prej kësaj mirësie përfitonin të gjithë si shoqëri njerëzore.

Çdo njeri ashtu si edhe çdo shoqëri ka nevojë inherente për siguri, për përkatësi ndaj një grupi, për adhurim, për krenari, si dhe për manifestime të fisnikërisë, të devotshmërisë ndaj një ideali. Zëvendësimi i hyjnores me njerëzoren ishte produkt monstruoz europian që ndikoi në formimin e shteteve kombëtare. Ky proces kulminoi në Francë ku nacionalizmi kishte rol de-emancipues, përkatësisht robërues: duke krijuar shtetin komb, shtetin nacional, njëkohësisht u arrit kinse barazia në mes të qytetarëve, por dallimet e ndryshme ndërmjet tyre sa vinte e shtohej.

Kurse Islami thotë; çdo individ ka një të drejtë të lindur të jetë i lirë, për të zgjedhur modelin e tij të jetës dhe për të lëvizur sipas natyrës së tij, me respekt, me dinjitet dhe me krenari e denjë për njerëzoren pa çrregulluar sovranitetin e personit që shpreh vullnetin e lirë mbi botëkuptimin e tij individual e të besuarit..!

Kështu që gjatë shpërberrjes së ish Bashkimit Sovjetik regresiste u paraqit edhe problemi i jetzgjatjes së Kapitalizmit të egërr ose sinonimit ‘Sionizëm’’ e kamuflluar nën petkun ’Demokraci’’ që mbeti i vetëm në skenën botërore, dhe kjo automatikisht lindte pyetjen ; kush do ti bënte ball këtij sistemi apo procesi çoroditës Kapitalist, normal se vetëm islami, i cili ashpër e luftonë padrejtësinë dhe zullumin e sajuar mbi plaçkitje të popujve dhe nevojtarëve, që do të pasonte pas lirimit të vrullshëm të republikave islame sovjetike si dhe shtetet nën ndikimin Rusë në Lindje të afërt dhe atë Mesëm, që do të shprehnin lirshëm mendimet dhe praktikimet fetare të tyre.

Bota Sioniste apo Demokracia përbën një botë pakicë matarapazësh dhe fajdexhinjshë që sot e kësaj dite pretendojnë të sundojnë botën përmes Rendit të Ri Botëror që mbështet platformën për të plaçkitur popujtë, dhe se kjo nuk është gjë e re, por ajo daton që nga zanafilla e mileniumit të parë kur njerëzit që u bënë dishepuj të Jezuit mësuan të vërtetën për këto praktika, e lajmëruan Jezuin i cili me të hyrë në tempullin e Zotit ua përmbysi tavolinat e shtruar të rabinëve fajdexhinj duke iu thënë se; ‘’Tempujtë e Zotit nuk janë vende grumbullimu fajdesh nga nevojtarët e kohës …’’!

Poashtu, para disa shekujve po ata fajdexhinj tani nën petkun ‘Nacional Demokratësh (Masonët)’’ ishin që rrënuan sistemin Monarkist dhe shfaqën nacionalizmin në skenën historike europiane në shekullin XVI kur popujt e Europës humbën besimin në librat e shenjtë, përkatësisht në të “vërtetat” e shenjta që dolën se ishin lajthitje. Poashtu Klerikët Katolik të Vatikanit të shtyr nga masonët plaçkisninë besimtarët nevojtarë para syve të popullit duke rrënuar kredibilitetin e Kishës dhe të Religjionit. Rrënimi i besimit në religjion shtoi kërkesën që të gjendet një ideologji kompensuese. Së këndejmi kompensimi u gjet te nacionalizmi, te zëvendësimi i hyjnores me njerëzoren. Kështu u bë prita në sferën e politikës që të depërtoj kinse fryma e Renesansës dhe e Humanizmit në skenën shoqërore dhe shkencore, por ai ishte mashtrimi i rradhës!

Gjithnjë, por edhe sot Perëndimi kishte planifikuar ti shkel brutalisht dëshirat e popujve islam gjë që do të ushtrohej me anë të luftërave selektive përmes organizmave kriminele me pamje islame të regrutuar brenda organizatave terroriste që do të përhapin dhunë e terrorë si luftë speciale për ti frikësuar masat e gjëra popullore, ndërsa në anën tjetër përmes masmediave shpifi ‘’Islamofobin’’ ose frikësimin e njeriut perëndimor nga besimi islam dhe së fundi duke dëshiruar ti frustroj muslimanët legalizoi Homoseksualizmin ose LGBT-në, si kusht për të u futurë në familjen e përbashkët të BE-së, gjë e dënuar skajshmërisht nga Zot dhe besimi Islami. Me këto akte neveritëse provokoi revoltën e muslimanëve për t’i treguar si barbar të rrezikshëm dhe si shpëtim prej islamit radikal do të sponzoroj si nus produkt industrial ‘’Dialogun Ndërreligjionesh’’ mbi tolerancën fetare ose një ‘’Islam i moderuar’’, nën etiketën “Hallall”..!??

Pra, kuptohet se, këta sisteme sekularo-ateiste janë gjakpirës të pushtimit demonik dhe veprimi i tyre i lig filloi mbi islamin dhe muslimanët duke pushtuar industrinë e librit, të filmit, të politikës, të video-lojërave, të mediave dhe rrjetëve sociale me të vetmin preteksër të luftuar kodi i vlerave morale brenda shoqërisë (islame) si mbrojtës nga çrregullimet destruktive në tokë.

Pra, kur të arrihet degradimi i individi si person, atëherë përmes tij dërmohen edhe themelet e familjes si prodhuese e shoqërisë së shendetshëm… sepse te sistemi perëndimor kjo vjenë nga mungesa e të zhvilluarit të mangët të vlerave hyjnore ngase atë se ka as në race e as në fe.

Suksesi i tyre i rilindur i pushtimit demonik në shoqërinë moderne deri diku i detyrohet hovit që morën dy dekadat e kaluara nga njerëzit ujqër në frak si demonkrat ndërkombëtar. Në mbarë botën mbizotërojnë ata mbi të gjitha sistemet politike të shumicës së shteteve dhe kulturave si mashtrim që pjellin dezinformata të sponzorizuara në dëm të muslimanëve duke paraqitur pikpamje të rrejshëm për to. Eshtë e vërtetë se disa fuqi të mëdha me metodat e tyre irituese po përpiqen të përhapin urrejtje ndërnacionale dhe fetare duke u’a verbuar mendjet që të mos njohin të vërtetën për Islamin. Will Durant thotë; “Një maqineri politike triumfon pasi përbehet nga një bashkësi pakicash që luftojnë shumicën e përçarë”!

Ky ligësi ndikoi jashtë mase te njerëzit duke mashtruar miliona veta, madje shfrytëzojnë nacionalizmin dhe fetarizmin e njerëzve për keqbërje e drejtuar kundrejtë një komuniteti të madh musliman në të gjitha meridijanet islame sot…

Ato japin paralajmërime të qarta kundër islamit. Për shembull, ligjet mbi dy arshine që praktikohen dejure si gjatë hallokaustit të shekullit të kaluar, e cila sot u zëvendësua me termin islamofobi si nocion i cili në masë të madhe po përhapet në të katër anët gjeografike të globit si ligj i pashkruar, por që vepron dhe mbështetet në moton ’’Mes teje të mos gjendet asnjë nga ata’’ gjë që u përjetua gjatë shpërbërjes së jugosllavisë mbi ballkanasit musliman, që kërkoninë gjak muslimani duke ysht të tjerët mizorisht mbi ta!

Sot Bota Perëndimore për të justifikuar luftën e saj plaçkitëse në Lindje të Afërtë dhe atë të Mesëm, shpifi ‘’Islamofobinë’’ dhe ‘’Terrorizmin Islam’’ duke varrosur me të shtete dhe qytete të tëra vetëm për të ngopur epshet e saja shtazarake, por me një dorë yshtën në Lindjen e Largët hollokaustin e klerikëve budist mbi muslimanët e Mianmarit, në Kinë mbi Ujgurët etj etj…, duke kaluar mbi të qorazi!/ Gazeta Impakt

Etiketa