Shqiperia

Punësoi mbesën në Gardë dhe fshehu pasurinë, shtyhet vendimi për komandantin Gramoz Sako

Është shtyrë seanca e dhënies së vendimit për komandantin e Gardës së Republikës, Gramoz Sako.

Shkak për këtë është bërë kërkesa e Sakos, që kërkonte më shumë kohë për të dokumentuar shkeljet e gjetura nga Komisioni i Jashtëm i Vlerësimit (KVJ).

“Duke qenë se nuk e njoh mirë anën ligjore kërkoi kohë që të dorëzoj dokumente të tjera”, ishte shprehur Sako, që në seancën dëgjimore i ishin konstatuar disa parregullsi.
Komisioni i jashtëm i vlerësimit në seancën dëgjimore që u zhvillua pak ditë më parë për komandantin e Gardës tha se subjekti ka probleme me pasurinë. Sipas KVJ, Gramos Sako ka bërë deklarim të rremë të pasurisë, ka fshehur të ardhura dhe ka dhënë deklarime të rreme.

KJV ka argumentuar se subjekti ka shlyer një kredi prej tre milion lekësh në tre vite pa argumentuar burimin e të ardhurave. Ka shitur fiktivisht një makinë “Toyota” 15 mijë euro dhe nuk ka deklaruar saktë blerjen e një apartamenti.

Po ashtu ka pasur parregullsi në deklarimin e klinikës dentare ku punon bashkëshortja si edhe të ardhurat e përfituara prej saj. Subjekti në kundërshtim me ligjin ka qenë pronar i një bar kafe.

Në pastërtinë e figurës rezulton me probleme pasi ka punësuar dhe favorizuar mbesën si juriste në Gardën e Republikës. Për sa i përket formimit profesional është pa probleme./tpz

OPINIONE

INTERVISTA