Islamofobi

Racisti dhe turkofobi Mehmet Kraja zgjidhet Kryetar i Akademisë së Kosovës

Një nga racistët dhe turkofobët më të mëdhenj në Kosovë, Mehmet Kraja është zgjedhur kryetar i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës, duke u shpërblyer në këtë mënyrë për veprimtarinë e tij me kritika të njëpasnjëshme ndaj Turqisë.

Zgjedhja e tij në krye të ASHAK-ut është bërë në mbledhjen e fundit të këtij institucioni.

ASHAK tani do të drejtohet nga një racist i njohur i cili do të zëvendësojë Nexhat Dacin që e drejtoi për dy vite këtë institucion.

Vendimi që Daci të mos e ushtronte më funksionin e kryetarit ishte marrë nga organet ligjore dhe statutare, legale dhe legjitime të ASHAK-ut më 11 qershor të këtij viti pasi ai i kishte mbushur 75 vjet.

Deri më sot këtë funksioni e kishte ushtruar akademik Jusuf Bajraktari./gazetaimpakt