Shqiperia

Rama për mediat greke: Politika nuk duhet të fusë hundët mes dy komuniteteve

“Shqipëria është një shembull i ndritshëm i respektit për të gjitha pakicat dhe për grekët”, u shpreh Kryeministri Edi Rama për median greke pas takimit me Kryeministrin grek.

Kryeministri komentoi rasti e Kacifas. Ai tha se “historia e të dy komuniteteve tregon që, nëse politika nuk fut hundët dhe nuk përpiqet të ushqejë urrejtje, asgjë e keqe nuk mund të ndodhë”.

Për sa i përket ligjit të pronave të minoritetit grek, Rama tha se “ne kemi punuar për një kohë të gjatë për të zgjidhur çështjet e pronave. Ajo që ne po përpiqemi të bëjmë është thjesht të riformulojmë disa nga legjislacionin ekzistues për të mirën e të gjithëve, dhe të luftojmë një sistem korrupsioni që derdh”./ exit

OPINIONE