Shqiperia

Rama për protestën: Dëmet do t’i dëshmpërblejë buxheti i përbashkët

Një ditë pas protestës së dhunshme në Rrugën e Kombit, Edi Rama u shpreh se dëmet e shkaktuara nga zjarret dhe thyerjet, sipas tij në ‘pronën e përbashkët’, duhet të dëmshpërblehen nga buxheti i shtetit.

Në kontratë nuk parashikohet që të çohën një grup vandalësh që t’i vënë flakën shtetit, dhe ta paguaj atë shteti. Shteti ka detyrim të mbrojë institucionet. Kjo ska nevojë të parashikohet në kontrata. Kontrata është e njohur prej 2 vitesh. Në debatet e gjatë këtyre ditëve, edhe në Kuvend e kam bërë të qartë. Por vërtetohet ajo shprehja; sa të vërtetohet ajo shprehja.” – u shpreh Edi Rama.

Revoltën e qytetarëve të cilët u ngritën dje në protestë, kryeministri i vendit tonë e lexon si çështje dizinformimi, dhe jo si çështje financiare.

Ne mund të kishim bërë më shumë, për ta luftuar dezinformim dhe në këtë fazë do bëjmë atë që duhet për të informuar publikun, dhe në mënyrë të posaçme banorët”, u shpreh Rama.

OPINIONE