Kuriozitete

Reklamat nuk do u lënë rehat tashmë as në aplikacionin Facebook Messenger

Herën tjetër që do të hapni Facebook Messenger për të kontaktuar me miqtë ose familjen, mund ta gjeni veten mes reklamave të padëshiruara. Aplikacioni për biseda pranon se po reklamon reklama për të gjithë përdoruesit në një përpjekje për të rritur të ardhurat, pas kryerjes së testeve fillestare.

Facebook njoftoi për shfaqjen e reklamave të martën, duke deklaruar se do të ketë tre variacione të reklamave.

E para është referuar si “Reklamat e Messenger”, të cilat gjenden në skedën kryesore të aplikacionit. Kur njerëzit prekin një reklamë, ato ose do të dërgohen në një faqe interneti ose në një bisedë Messengeri me biznesin që qëndron pas reklamës.

Lloji i dytë është “Reklamat Kliko në Messenger”, që Facebook thotë se “merr përparësinë e plotë të natyrës së personalizuar të mesazheve duke i çuar njerëzit në një bisedë pasi të ndërveprojnë me reklamën në Facebook, Instagram ose Messenger”.

Së fundmi, “Mesazhet e sponsorizuara” do t’i lejojnë bizneseve të ri-angazhohen me njerëz që kanë filluar më parë biseda me ta.

“Njerëzit tashmë shpenzojnë shumë kohë në Messenger duke ndërvepruar dhe duke kryer tregti me bizneset dhe markat që ata duan, dhe tani me reklamat e Messengerit, ata kanë një mundësi për të zbuluar përvojat drejtpërdrejt në skedën e tyre në shtëpi”, shkruante Facebook në njoftimin e tij, duke shtuar se 1.2 miliardë njerëz përdorin aplikacionin çdo muaj.

Arsyeja pas reklamave është e thjeshtë, sipas Shefit të Produktit të Messenger, Stan Chudnovsky, i cili i tha për VentureBeat se kjo ishte e gjitha për të bërë para.

“Reklamimi nuk është domosdoshmërisht çdo gjë, por është definitivisht mënyra se si do të bëjmë para tani. Dhe duke ecur përpara, ekzistojnë disa modele të tjera biznesi që po eksplorojmë, por ato janë të gjitha rreth reklamave në një mënyrë apo në tjetër,” tha Chudnovsky.

Shumica e përdoruesve të Messenger në Australi dhe Tajlandë po shohin tashmë reklama, pasi ato vende janë zgjedhur nga Facebook për testet fillestare. Sidoqoftë, përdoruesit në pjesë të tjera të botës mund të kenë ende shumë ditë pa reklama derisa ato të shfaqen.

“Një përqindje e vogël e njerëzve do të fillojnë të shohin reklamat në skedën e tyre të Messengerit në fund të këtij muaji, ndërsa ne ndërtojmë inventarin e reklamave … ne gradualisht do të kërkojmë ta zgjerojmë këtë për më shumë njerëz gjatë muajve të ardhshëm”, shkruante Facebook. / © Gazeta Impakt

OPINIONE

INTERVISTA