Bota Kultura

Restaurimi i xhamisë më të madhe prej balte në botë (foto)

Xhamia Ulu në shtetin Mali është një nga destinacionet më atraktive turistike në mbarë Afrikën.

Kjo xhami ndodhet në listën e trashigimisë kulturore të UNESCO-s.

Në qytetin Djenne në bregun e lumit Bani në Mali ka filluar festivali tradicional i balts gjatë se cilës të gjithë banorët dhe turistët marrin pjesë në vendosjen e fasadës mbrojtëse në xhaminë më të madhe në botë të ndërtuar nga balta.

OPINIONE