Shqiperia

Rrëzohet në Parlament kërkesa e deputetëve katolik të PD-së kundër Jeruzalemit musliman

Parlamenti ka rrëzuar me 73 vota kundër dhe 11 pro, projekt-rezulutën e Partisë Demokratike, që i kërkonte qeverisë shqiptare që të ndryshonte qëndrim lidhur me qëndrimin kundër në OKB për të njohur Jeruzalemin si kryeqytet të Izraelit.

Për këtë qëndrim, u miratua rezoluta e Partisë Socialiste me 73 vota pro dhe 11 kundër, e cila e mbështet qeëndrimin e mbajtur nga qeveria.

Kjo rezolutë u miratua edhe me votta e PDIU-së.

Gjithashtu, në Kuvend kaloi edhe ligji për menaxhimin e burimeve ujore, me 73 vota pro dhe 10 kundër.

Ndërkohë, projekt-ligji për statusin e minatorit, një propozim i deputetit të LSI Pëparim Spahiu LSI, u rrëzua me 70 vota kundër, 4 abstenime dhe 9 pro.

Ndërkohë, lista për anëtarët e KLGJ-së dhe KLP-së, pati 72 vota pro, që ishin të mjaftueshme për t’i miratuar, , por në bazë të Kushtetuetës ajo ka kaluar automatikisht me raundin e tretë.

OPINIONE