Shqiperia

Rusët publikojnë hartën e Shqipërisë të Traktatit të Londrës

Gazeta “Izvestia” e Moskës, më 4 Nëntor 1917, botoi tekstin e Traktatit të Fshehtë të Londrës, përfunduar ndërmjet Italisë dhe Antantës.

Sipas këtij dokumenti, Italia, si shpërblim, do të hynte në luftë në krah të këtij blloku, do të merrtë Vlorën, Sazanin dhe rrethinat. Roma nga ana e saj, zotohej të mos kundërshtonte coptimin e Shqipërisë nga fqinjët shovinistë ballkanikë.