Bota

Rusia dhe Turqia bien takord edhe për detajet e shitjes së sistemit raketor S-400

Drejtori për çështje politike rajonale dhe ndërkombëtare i kompanisë Rustech të Rusisë ka thënë se Turqia dhe Rusia kanë rënë dakord edhe për detajet teknike të shitjes së sistemit të mbrojtjes raketore S-400.

Agjencia e lajmeve Sputnik njoftoi se Noman Kurtulmush, zv/kryeministri i Turqisë, ka thënë se të dy palët akoma nuk kanë nënshkruar kontratë, por janë finalizua e dhe parakushtet e kësaj. Asnjë vend anëtar i NATO-s deri më tani nuk ka blerë sisteme të tilla raketore të sofistikuara. Shumë analistë në lidhje me këtë çështje shtrojnë këtë pyetje se për çfarë arsye Turqia ka vendosur të blerë sisteme raketore ruse, ndërkohë që është anëtar i NATO dhe në territorin e vet ka baza ushtarake të Aleancës?/ PT

OPINIONE

INTERVISTA