Bota

Rusia ende nuk konsideron heqjen e BERZH-it si aksioner – Ministri i Ekonomisë

Rusia ende nuk po e konsideron heqjen e Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) si aksioner, tha të mërkurën Ministri rus i Zhvillimit Ekonomik, Maxim Oreshkin.

Banka pezulloi investimet e reja ruse në shumicën e rekomandimeve të 65 aksionerëve të bankës, pas vendosjes së sanksioneve perëndimore ndaj bankave dhe kompanive ruse në vitin 2014.

“Këto opsione ende nuk janë konsideruar,” u tha Oreshkin gazetarëve në takimin vjetor të BERZH-it në Qipro.

“Ne po themi se nuk do të shqyrtojmë propozimet që do të vijnë nga banka. Ne besojmë se nuk ka vend për BERZH-in në të ardhmen e afërt”, tha Oreshkin.

Të paktën katër aksionerë të BERZH-it mbështetën Moskën mbi vendimin e bankës për të pezulluar investimet e reja në Rusi, tha të mërkurën një pjesëmarrës i takimit vjetor të BERZH-it.

“Është shumë e rëndësishme që një numër i madh i vendeve të përmbahen nga votimi; Azerbajxhani dhe Uzbekistani abstenuan publikisht. Bjellorusia, Kirgistani, Armenia dhe Mongolia mbështetën qëndrimin e Rusisë”, tha pjesëmarrësi i paidentifikuar për gazetarët. / © Gazeta Impakt