Bota

Rusia kritikon politikat e sanksioneve dhe aleancave të Amerikës

Zëvendësi i parë i përfaqësuesit të Rusisë në OKB ka thënë Moska mbështet multilaterizmin dhe shtoi se politikat e sanksioneve dhe krijimit të aleancave është një politikë e gabuar.

Sipas një njoftimi të agjencisë IRNA të lajmeve, Dimitri Pulianski në një ceremoni kushtuar 80 vjetorit të përfundimit të luftës së dytë botërore tha se nga viti 2004 mënyra e dialogut të vendeve perëndimore ka ndryshuar shumë dhe ata e konsiderojnë Rusinë si një armik.

Zëvendësi i parë i përfaqësuesit të Rusisë në OKB, përmendi formimin e neonazizmit në botë dhe tha: Neglizhenca përballë krijimit të neonazizmit është tepër shqetësuese, pasi për të ardhmen tonë krijon probleme të mëdha. Pulianski gjithashtu ka kritikuar veprimet e NATO-s dhe shtoi: Si mund të vihet re një bllok ushtarak kundërshtar i Rusisë që ka ideologji anti-ruse./parstoday

Etiketa