Bota

Rusia paralajmëron Amerikën mbi armatosjen e Ukrainës

Vladimir Shamanov kryetar i komisionit të mbrojtjes në duman ruse ka paralajmëruar Uashingtonin mbi pasojat e dërgimit të armatimeve në Ukrainë.

Me propozim të këshillit kombëtar të sigurisë në Amerike, kjo e fundit ka propozuar dhënien e ndihmës prej 47 milion dollar ëme armatime për Ukrainën. Sa i përket kësaj ndihme Pavel Klimkin ministër i jashtëm ka thënë se Ukraina do të marrë më shumë ndihma ushtarake nga Amerika. Duke reaguar ndaj kësaj ndihme pala ruse ka paralajmëruar mbi pasojat e dërgimit të armatimeve në Ukrainë dhe ka thënë se këto armatime me padyshim do të kenë ndikim negativ në gjendjen e Ukrainës./ PT