Bota

Rusia: Radio e Lirë dhe Zëri i Amerikës janë ‘agjenturë’ e SHBA-së

Ministri i Drejtësisë Ruse i ka konsideruar Radion Evropa e Lirë dhe Zërin e Amerikës si agjentë të huaj të SHBA-së. Sipas Moskës ato marrin fonde nga vende të huaja dhe limitojnë gazetarët në raportim.

Sipas ligjit agjentë të huaj janë media që marrin ndihmë financiare nga vendet dhe organizatat e huaja që modifikojnë lajmet në bazë të të ardhurave.

Sipas medias ruse edhe gazetarët pjesëmarrës në këto media do të konsiderohen të inkriminuar.