Bota

Senatorja amerikane kritikon mbështetjen e Donald Trump ndaj torturave

Senatorja amerikane ka kritikuar mbështetjen e presidentit të Amerikës ndaj torturës dhe e cilësoi atë një sjellje jo njerëzore.

Agjencia e lajmeve IRNA njoftoi se Dayana Finstain, senatorja e Kalifornisë së Amerikës, të enjten deklaroi se përkundër mbështetjes së Donald Trump, presidentit të Amerikës, ndaj veprimeve të dhunshme, aktualisht torturimi më nuk konsiderohet si rrugëzgjidhje. Kjo senatore amerikane ka shtuar se funksionarët e këtij vendi nuk duhet të përsërisin gabimet e kaluara. Deklaratat e kjo senatore amerikanë janë bërë në kohën kur Donald Trump para kësaj ka deklaruar se ndëshkimi me tortura në këtë vend është i domosdoshëm. Sipas raporteve CIA, agjentët e kësaj organizate në fillim të luftës në Afganistan dhe në Irak kanë përdorur metoda të ndryshme gjatë marrjes në pyetjeve./ PT

OPINIONE